Volné pozice

Výběr akcí, které nás čekají v roce 2022.

4.5.2022 8 min. čtení

Rok 2022 je pro naši společnost i pro město Kopřivnice velmi významný, protože si připomeneme dvě významná výročí. Tím prvním je 200 let od narození zakladatele naší společnosti a čestného občana Kopřivnice Ignáce Šustaly, tím druhým je 100 let od narození Emila Zátopka.

Nicméně toto nejsou jediné zajímavé akce, na nichž se bude naše společnost podílet a jichž se budete moci zúčastnit. Cílem těchto aktivit je pomoci  propagaci města Kopřivnice a naší společnosti.

První zajímavá akce – Frinky Town – se uskuteční 21. 5. Bude se týkat Tatry a bude připravena v Dolní oblasti Vítkovic. Jedná se o 1. ročník festivalu kombinujícího kulturu s netradičními zážitky. Naše společnost se zapojí do doprovodného programu, kterým budou dynamické ukázky jízd s našimi auty,
ukázka práce zásahové jednotky apod. Vedle nás se akce zúčastní Libros, hasiči Moravskoslezského kraje, účastníci Rallye Dakar a další zajímavé instituce. Akci zastřešuje Active Radio, pod které spadají rádia Evropa 2 a Frekvence 1. 

Další akce se uskuteční v červnu. První víkend (4.–5. 6.) proběhnou na polygonu tradiční Kopřivnické dny techniky. Poslední víkend (25. 6.) se uskuteční v Kopřivnici běžecký a cyklistický závod pro veřejnost Czech Runtour. Do jeho přípravy se zapojí i Tatra, protože část závodu by měla vést areálem firmy. Akci bude natáčet kanál Nova Sport TV, medializovat ji bude i Rádio Kiss.

Od 1. 7. bude Česká republika předsedat Evropské unii. Při této příležitosti se 8. 7. uskuteční návštěva zástupců Evropského parlamentu na severní Moravě, konkrétně v naší společnosti a v Třineckých železárnách. Návštěva bude zahrnovat jízdy na polygonu, exkurzi ve výrobě a návštěvu nového muzea a depozitáře Slovenské strely. 

Ač se Ignác Šustala narodil v prosinci, výročí jeho narození si připomeneme už v srpnu, konkrétně 21. 8. V termínu 19.–21. 8. se v Kopřivnici uskuteční pouť, v neděli dopoledne pojedou městem veteráni, rádi bychom proto neděli využili i pro uctění památky Ignáce Šustaly (společně s městem, muzeem Fojtství…). Snažíme se o to, aby se nedělní akce zúčastnila i Shirleen Jane McDonald, která patří mezi přímé potomky zakladatele společnosti. 

Velmi zajímavý bude i třetí zářijový týden, který bude Kopřivnice věnovat připomínce 100 let od narození Emila Zátopka. Na dny od 13. do 19. 9. město připravuje řadu zajímavých akcí pro veřejnost. A ve stejném týdnu se pravděpodobně uskuteční i řada tradičních akcí pro partnery Tatry, a to setkání s novináři, soutěž v rámci projektu Tatra do škol, popř. Buggyra Day. Celý týden pak bude zakončen naší účastí na Dnech NATO, které se budou konat 17.–18. 9.

Zanechte nám na sebe kontakt