Volné pozice

TATRA podporuje volbu technického vzdělávání v regionu

2 min. čtení

V letošním roce jsme se zúčastnili 16. ročníku přehlídky technických profesí aneb „Řemeslo má zlaté dno“, kterou pořádají technické školy SŠ a VOŠ Kopřivnice a Střední škola technická a zemědělská Nový Jičín.

Partnery této akce byli také Úřad práce ČR, město Kopřivnice, Moravskoslezský pakt zaměstnanosti a významní zaměstnavatelé z našeho regionu. Akce proběhla ve sportovní hale v Kopřivnici a celkem se účastnilo 1400 žáků ze 42 základních škol.

Cílem akce bylo pomoci žákům z 8. a 9. tříd zorientovat se v nabídce učebních a studijních technických oborů a ukázat jim možnosti spolupráce už v průběhu studia formou učebních nebo středoškolských praxí, po ukončení školy s možností nástupu např. do TATRA TRUCKS. Představili jsme jim obory, které v naší firmě najdou uplatnění, jako např. obráběč kovů, autoelektrikář, lakýrník, automechanik a mnoho dalších. Vysvětlili jsme jim, že nejenže si mohou zdokonalit odborné dovednosti, ale také mohou díky praxi získat pracovní návyky a vidět, jak vypadá reálný pracovní proces.

Jsme rádi, že můžeme nabídnout možnost propojení školy a firmy. Chceme žákům ukázat, jaké benefity přináší technické vzdělání, kterého je na trhu práce v našem regionu velký nedostatek. Věříme, že díky této akci s praktickými ukázkami učebních a studijních oborů se mnozí z žáků rozhodnou právě pro technické vzdělání a možná se v budoucnu stanou našimi kolegy.

Zanechte nám na sebe kontakt