Volné pozice

Studenti z Plzeňského kraje smontovali už druhou TATRU

3 min. čtení

Projekt, který u nás nemá obdoby. I tak by se dal nazvat vzdělávací projekt Tatra do škol. Studenti SPŠ dopravní Plzeň, SŠ Kralovice a SŠ Rokycany sestavili nákladní vozidlo TATRA PHOENIX 4x4, které bude jezdit v běžném provozu na území Plzeňského kraje.

V úterý 6.9. si vůz převzala Správa a údržba silnic Plzeňského kraje v rámci programu Dne otevřených dveří a slavnostního dopoledne u příležitosti oficiálního předání zástupců Tatry v prostorách SPŠ dopravní Plzeň.

O projektu

Kopřivnická automobilka chce pozitivně působit na mladé lidi, kteří uvažují o technickém vzdělání, či technické obory již studují, proto vytvořila vzdělávací projekt Tatra do škol. Podstatou projektu je spolupráce mezi automobilkou, jednotlivými kraji a školami, které mají o projekt zájem. Vybraní studenti ze středních škol dostávají možnost během určeného období sestavit „svoji“ vlastní Tatru, která je následně uvedena do běžného provozu. "Žáci tak mají jedinečnou příležitost osobně poznat, jak se nákladní vozy vyrábějí, což je navíc umocněno skvělým pocitem, že výsledek jejich činnosti najde praktické uplatnění u krajské organizace údržby komunikací," konstatoval radní Kroc.

Za vzdělávací projekt Tatra do škol společnost Tatra Trucks získala ocenění School Friendly. Toto ocenění podtrhuje význam projektu Tatra do škol, který je v oblasti technického vzdělávání zcela jedinečný a nemá v České republice obdoby. (zdroj: pk.cz)

Zanechte nám na sebe kontakt